Sunday, January 27, 2013

Alex Rojas Riva

Gud gör varje dag "heliga tro" inom mig och framstår som en källa av levande vatten och foder ett senapskorn (Guds Ord) att även faller bland törnen, törnen inte drunknar, att även stenarna faller , torkar inte ut av brist på fukt, som faller på vägen men och trampas inte dö och himlens fåglar äter inte, och jag skall föröka hundrafalt, som när den faller i god jord.

"Utsädet är Guds ord" (Luk 8,4 till 15).

  Och Jesus sade: "En såningsman gick ut för att så sin säd. När han sådde föll en del frön vid vägen, där han trampade och åt himlens fåglar. Några föll på klipporna och att gro, torkas i brist på fukt. En del föll bland törnen, och dessa, groning under kvävdes. Annat frö föll i god jord, grodde och producerade frukt hundrafalt. "Och när han sagt detta, ropade han: "Den som har öron att höra, han höre." Hans lärjungar frågade honom vad denna liknelse betydde, 
 och Jesus sade till dem: "Till dig är det givet att känna till hemligheter Guds rike till andra, men talas i liknelser, för att titta utan att se och lyssna utan förstå.

No comments:

Post a Comment